“Bij ons vindt ieder talent zijn plek”

Talent Kinderopvang

Talent Kinderopvang

Plantage Allee 29

7031 GK Wehl

Het is een ruime locatie aan de rand van Wehl, in een groene omgeving voorzien van een uitdagend speeldorp. Binnen deze locatie zijn twee stamgroepen gevestigd; De Veldkrekels (0-2 jaar) en De Boomkruipers (2-4 jaar).

Hoe ziet mijn dag aan de Plantage Allee eruit?

De Veldkrekels (0-2 jaar)

Als ik ’s ochtends binnenkom dan zijn ze altijd blij dat ik er weer ben. Ik zeg iedereen goedendag en zoek een plekje in de groep om lekker te spelen. Nog even zwaaien en mijn dag kan echt beginnen.

Ik heb mijn eigen ritme, dit betekent dat ik mag drinken als ik honger heb en mag slapen als ik moe ben. Ik kan vrij bewegen in de grondbox, wordt het wat te druk dan speel ik liever in de hoge box. Daarnaast geniet ik van de spelende kinderen en volg ik alles wat er om mij heen gebeurt. Wanneer ik groter ben, wil ik dit ook! Dan ga ik graag op onderzoek uit en ontdek ik mijn talenten in de kleinere speelhoeken. Ik lees boekjes, zing liedjes en experimenteer aan tafel met sensopathisch materiaal of buiten in de zandbak. Wat een pret! Als ik iets nog niet zo goed kan/ weet of misschien spannend vind dan helpen ze mij. Op deze manier kom ik steeds een stapje verder in mijn ontwikkeling. Als ik twee jaar ben zet ik mijn ontdekkingstocht voort op de volgende groep bij De Boomkruipers!

 

De Boomkruipers (2-4 jaar)

Als ik ’s ochtends binnenkom dan zijn ze altijd blij dat ik er weer ben. Ik zeg iedereen goedendag en zoek een plekje in de groep om lekker te spelen. Nog even zwaaien en mijn dag kan echt beginnen.

Samen met mijn speelmaatjes ga ik stap voor stap de dag door die aansluit op mijn belevingswereld en behoeften waarbij ik mijn talenten mag ontdekken. De ene dag ben ik de sprinkhaan in het groenrijke speeldorp en de andere dag vertoon ik mijn kookkunsten in de huishoek of bouw ik de grootste kunstwerken in de bouwhoek. Tijdens dit spelen heb ik begeleiding en stimulans nodig. Soms moet ik bewust kiezen want ik kan niet met alles tegelijk en op meerdere plekken spelen. Tijdens de thematische activiteiten mag ik ervaren, hoe je samenspeelt en elkaar kunt helpen. Ik ontdek steeds meer wat ik allemaal al kan; tafel dekken, brood smeren, naar de wc gaan, handen wassen, aan- en uitkleden, jas aandoen en nog veel meer. Soms kan het spelen op de groep gedurende de dag nog best vermoeiend zijn, even een slaapje doen en ik kan er weer tegenaan. Ben ik tussen de middag niet moe en hoef ik niet meer te slapen dan blijf ik gezellig op en vermaak ik mezelf aan tafel met een gevarieerd materiaalaanbod of bedenk ik een rustige activiteit in één van de speelhoeken. Ik word groot, bijna vier jaar dus klaar voor de basisschool!