Dagritme

Van 6:00 tot 9:00 uur is er inloop. De kinderen worden gebracht en u kunt eventuele bijzonderheden van de dag melden.

Wanneer uw kind nog niet heeft ontbeten, krijgt deze het ontbijt meteen na binnenkomst. Na 8.00 uur ga ik ervan uit dat uw kind al heeft ontbeten. Zodra alle kinderen binnen zijn, zullen we de dag openen bij het planbord met een ochtendliedje. Hier doen alle kinderen mee die hieraan toe zijn. Om 9:30 uur gaan de kinderen aan tafel en krijgen zij drinken en fruit.

Na het fruit eten is er voor de kinderen tijd voor diverse activiteiten: knutselen, tekenen, bakken, voorlezen of lekker binnen en/of buiten spelen. Er worden groepsactiviteiten en individuele activiteiten uitgevoerd volgens het VVE programma Startblokken met betrekking tot het lopende thema.

Om 11.30 uur krijgen de kinderen een lunch aangeboden. Na het eten is er tijd voor een middagslaapje. Kinderen die niet (meer) hoeven te slapen, mogen vrij spelen.

Om 15:00 uur, als de meeste kinderen weer wakker zijn, is er tijd voor wat drinken en een koekje. Aansluitend gaan we binnen of buiten spelen of organiseren we een groepsactiviteit (knutselen, lezen, dansen etc.).

Van 15:30 tot 19:00 uur worden de kinderen weer opgehaald. Bijzonderheden van de dag zijn bijgehouden in het overdrachtsschriftje en worden, indien nodig,  toegelicht aan u.

Baby’s hebben uiteraard hun eigen ritme.

Kinderen kunnen op veel momenten gehaald en gebracht worden. Kijk voor de mogelijkheden bij haal- en brengtijden